• Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon

© 2015 by mfo

Brug for

HJÆLP

Indstilling af kanaler og netværks-ID

Dårligt eller ustabilt signal

Hjælp og vejledning hos youSee

 

Inden du kan komme i gang med at se dine digitale tv-kanaler fra os, skal du have dem indlæst på dit tv eller boks ved hjælp af netværks-id.

Hvilket netværks-id, du skal bruge, afhænger af, om du ser tv med en digital tv-boks, eller du bruger et tv med en indbygget digital tv-modtager også kaldet en DVB-C-modtager.

 

Oversigt over netværks-id

Vi har lånt nedenstående uddrag fra youSee's hjemmeside, som viser det netværks-id, du skal bruge alt afhængigt af, om du bruger digitalt tv, YouSee Plus-boks, YouBio boks eller en digital tv-boks, som ikke er fra youSee.

Har du en digital tv-boks, som ikke er fra youSee, skal du bruge samme netværks-id, som hvis du havde et tv med digital tv-modtager.

Fælles for de forskellige tv-modtagere er, at der er forskel på dit netværks-id afhængigt af, om du har en tv-pakke med eller uden Bland Selv, Ekstrakanaler eller Ekstrapakker.

Digitalt tv

Tv-pakke

Alm. tv-pakke

Tv-pakke UDEN bland selv

Tv-pakke med ekstrakanaler

Netværks-id

(00)100

Tv-pakke MED bland selv

(00)111

youSee boksen

Tv-pakke

Alm. tv-pakke

Tv-pakke UDEN bland selv

Tv-pakke med ekstrakanaler

Tv-pakke MED bland selv

Netværks-id

(00)120

(00)111

youBio boksen

Tv-pakke

Alm. tv-pakke

Tv-pakke UDEN bland selv

Tv-pakke med ekstrakanaler

Tv-pakke MED bland selv

Netværks-id

(00)125

Kan ikke

benyttes hertil

Yderligere informationer dit tv kan få brug for

Udover at blive bedt om at indtaste et netværks-id ved indlæsning af tv-kanaler, kan du også få besked om at angive enten frekvens, symbolrate eller modulation. Disse oplysninger kan du finde i nedenstående tabel.

 

Netværks-id  100

Frekvens        450000 kHz 

Symbolrate    6875 

Modulation     64

Indlæsning af tv-kanaler

Når du bruger YouSee Plus-boksen eller YouBio Boksen, vil dine tv-kanaler typisk blive indlæst automatisk. For tv med digitalmodtagere skal du selv finde tv-kanalerne med de angivne oplysninger. Vi har derfor lavet trin for trin-vejledninger til tv med indbygget digital-modtager – DVB-C-modtager, som du kan følge.

 

Sådan indlæser du dine tv-kanaler (youSee link)

Du kan også se en hjæpevideo fra youSee om indlæsning af tv-kanaler

Støj på kanalen

...kan skyldes dårlige antenne- og mellemkabler i din tv-installation, og du bør derfor altid tjekke om du bruger det korrekte tv-udstyr.

Brug de rigtige antenne- og mellemkabler i din hjemmeinstallation

Der er 3 forskellige slags kabler, som du skal være opmærksom på, når du selv installerer tv derhjemme; antennekabel, mellemkabel til tv og mellemkabel til bredbånd.

Antennekabler

Antennekabler er de kabler, som fordeler YouSee-signalet rundt til stikdåserne i dit hjem, og de vil oftest være sømmet op langs paneler eller indmuret i væggene. Antennekablerne er en del af din faste hjemmeinstallation.

Brug de rigtige stikdåser og konnektorer i din hjemmeinstallation

Stikdåser

Der er 2 forskellige typer af stikdåser, du kan bruge i din hjemmeinstallation. Stikdåserne fås med henholdsvis 2 og 3 udgange, hvor stikdåsen med 3 udgange udover en udgang til tv og radio også har en udgang til data, som du kan bruge til din bredbåndsløsning.

Konnektorer

Hvis du bruger løse kabler i stedet for helstøbte kabler, skal du bruge en konnektor til at forbinde det løse kabel med din stikdåse. Der findes 2 typer af konnektorer, som vist på billedet.

Brug IKKE plastikstikdåser og konnektorer

Ligesom med dine antenne- og mellemkabler er det vigtigt, at du bruger ordentligt udstyr, når det drejer sig om dine stikdåser og konnektorer. Du skal derfor undgå at bruge stikdåser og konnektorer, der kun er indkapslet i plastik, da indstråling har nemmere ved at ødelægge dit signal.

Mellemkabler

Mellemkabler har enderne støbt ind i kablerne. Du skal bruge mellemkablerne til at forbinde stikdåsen med dit tv eller tv-boks for at kunne få adgang til dit tv-signal. Det er oftest et dårligt mellemkabel, der er årsag til, at du har et dårligt signal. Vi anbefaler dig derfor at være opmærksom på følgende:

 

  • Bruge kortest mulige mellemkabler (maksimalt 10 meter langt)

  • Undgå at samle flere mellemkabler til et langt kabel, da samlingen med eksempelvis et T-stykke forringer det oprindelige tv-signal

  • Undgå at bruge mellemkabler, som har en synlig defekt såsom klemte og bøjede kabler. Hvis du skal lave en bøjning af mellemkablet, bør du sørge for, at bøjningen er så blød som muligt

  • Kun bruge YouSee Ready-mærkede mellemkabler